• Fri frakt över 499 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig service

Andrea ♡ Geggamoja

Andrea ♡ Geggamoja  

För mig var det absolut viktigaste med den här kollektionen materialvalet bambu. Att vi valde det absolut mjukaste på marknaden för våra kids och ett mer miljövänligt alternativ med mönster och färger inspirerat av naturen, som alltid har varit en stor del av mitt liv.

Med funktioner i plaggen som underlättar på- och avklädning, att bambu är ett miljövänligt val samt att barnen kan växa med plagget länge, är jag så otroligt stolt över den här kollektionen.

Jag hoppas att ni ska älska den lika mycket som jag gör. ♡ ” – Andrea Norrman

Läs mer om Bambu här!

Filtrera
Sortera
70%
OUTLET
T-shirt Vincent Sky
T-shirt Vincent Sky
75 kr 249 kr
50%
OUTLET
T-shirt Vincent Grass
125 kr 249 kr
Visar av 2
Visa fler fina produkter

Bambu- ett hållbart alternativ

Geggamojas bambutyg är en mix av 67% bambu, 26% ekologisk bomull samt 6% elastan – Tyget är tillverkat i Öko-tex certifierad fabrik, och produkten har således den märkningen. 

F: Är bambu miljövänligt? 

A: Många frågar oss om bambun är bra för miljön. Det finns två olika processer för att framkalla bambu. Den mindre miljövänliga processen som det pratas om är den kemiska, som ofta kallas för viskosmetoden och innebär att man kokar bambublad och skott i starka kemiska lösningsmedel i en kombination med flera steg av blekning. På grund av de potentiella hälsorisker och miljöskador kring denna typ av bambufiberframställning anses inte textilen miljömässigt försvarbar.

Vi på Geggamoja använder oss den miljövänliga processen vid framtagningen av vårt bambutyg. Detta sker mekaniskt, som för bomull. Det innebär att man krossar bambustammen under hög temperatur och använder naturliga enzymer så att man sedan kan ”kamma” fram naturliga fibrer och spinna garn. Detta är i princip samma miljövänliga tillverkningsprocess används för att producera linnetyg från lin eller hampa.

Läs mer om Bambu här