menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 299 kr kvar till fri frakt!

EKOLOGISKA BARNKLÄDER - ANSVARSFULL PRODUKTION


För oss är det väldigt viktigt att tänka på vår framtid och våra barns framtid. Vi förstår att all produktion påverkar oss och vår miljö, därför försöker vi tillverka och producera våra produkter så hållbart som möjligt. Här kan du läsa mer om vårt pågående arbete med miljö, sociala och etiska ansvar.
Om du har några frågor eller vill veta mer, kontakta då info@geggamoja.com

Kläder och produkter produceras i enlighet med internationella standarder och ramverk för arbetsvillkor och mänskliga rättigheter. Beslut om vart en vara skall produceras tas inte utifrån vilket land det är utan vilka specifika egenskaper produkten skall ha.

SA-8000 är en granskningsbar certifieringsstandard som uppmuntrar organisationer att utveckla, underhålla och tillämpa socialt acceptabla metoder på arbetsplatsen. Alla våra fabriker har denna fabrikscertifiering. Standarden bygger på ILO:s kärnkonventioner, FN: s deklaration om de mänskliga rättigheterna och FN:s barnkonvention. Geggamoja äger inga egna fabriker, utan har ca 10 olika leverantörer i 6 olika länder. De flesta av leverantörerna är precis som vi familjeföretag som värnar om goda och långsiktiga relationer. Vi gör årligen besök på våra fabriker. För att minska miljöpåverkan och spill i vår produktion använder vi överblivna bitar från vår klädproduktion, vi har flera produkter som är unika i sitt slag.

Att producera textilier är energikrävande och ett sätt att göra den processen mer hållbar är att använda sig av förnyelsebar energi. Många av våra leverantörer använder sig av förnybar energi iform av solceller.

VÄGEN TILL MÅLET

Geggamoja har som vision att bli Sveriges mest miljömedvetna barnklädesföretag. Vi är stolta över att över 80% av vårt produktsortiment består av hållbara material. Med hållbara material menar vi material som är noga utvalda och har så lite påverkan på miljö och människan. Produktion av material och produkter kommer alltid att ha en inverkan på miljön och människor. Geggamojas ansvar är att hitta noga utvalda leverantörer, som tillsammans med oss tar fram en kvalitativ och hållbar produkt. Det finns många sätt att marknadsföra och märka en ekologisk produkt. Många varumärken säger sig tillhandahålla en ekologisk produkt som "hållbar" eller "ekologisk", även om den bara består av 5% ekologisk bomull.

På Geggamoja märker vi bara våra produkter som ekologiska när produkten innehåller minst 80% ekologisk bomull. Vi är involverade i hela processen - från råvara till färdig produkt - och vi letar alltid efter nya hållbara material och innovationer för att göra det ännu enklare att ta fram hållbara och rättvisa produkter. 

HÅLL UTSKIK EFTER SYMBOLERNA SOM VISAR VÄGEN TILL HÅLLBART VAL


För att du som kund ska känna trygghet i dina val när du handlar barnkläder och barnprodukter har vi ett flertal olika certifieringar och märkningar på våra produkter. Många konsumenter tycker att det är en djungel av märkningar och symboler. Här vill vi förklara för dig vilka certificeringar vi använder oss av och hur vi jobbar med hållbar produktion. I produktionen följer vi alla standarder och regelverk som krävs för att sälja produkter marknaden. Vi har nära och långa relationer med våra producenter. Mesta delen av vår klädproduktion är i Turkiet.  Geggamoja är idag ett av 10 företag i Sverige som är GOTS Certifierade. CU-number 836946. När du shoppar på www.geggamoja.com kan du filtera eller våra hållbarhetsmärkningar för att leda dig rätt.  

Att välja ekologiska och hållbara material jämfört med konventionella material värnar det både om miljön, djur och människan som jobbar i produktion. När du shoppar hos oss kan du använda funktionen filter för att utskilja de olika märkningarna och certificeringarna. 

FRÅN A TILL Ö 

Vårt mål är att använda sjö- och lastbilstransporter i produktionen. I vissa fall använder vi flygtransporter för att garantera leveranser till våra kunder och för att minimera delleveranser till våra återförsäljare. Vi samarbetar med marknadens främsta speditörer för att säkerhetställa miljökrav och säkerhet.

KEMIKALIER 

Att kvalitetssäkra våra produkter ur ett miljö- och hälsoperspektiv är en viktig fråga för oss på GEGGAMOJA. Vi följer svensk lag och den europeiska kemikalielagstiftningen REACH samt branschorganisationers krav. Vi arbetar aktivt med att begränsa kemikalieanvändandet i alla våra produkter, för att värna om miljön, de som arbetar i fabrikerna och våra användare.  

 GOTS

Geggamoja är idag ett av 10 företag i Sverige som är GOTS Certifierade. CU-number 836946.

GOTS är den mest erkända certifieringen av ekologisk odlad bomull. GOTS ställer krav på hela tillverkningsprocessen, odling, skörd, tillverkning och förpackning. I GOTS ingår också sociala regler och krav för alla människor som är inkluderade i kedjan avseende t.ex. arbetsmiljö, löner, arbetstider och barnarbete. Färger måste vara godkända av GOTS och man tillåter inte klorblekning. Fabrikerna måste även se till så det finns fungerande vattenrening och en policy för att ta hand om slaggprodukter. Läs mer härBAMBU

Vårt bambutyg är en mix av bambu, ekologisk bomull samt en liten del elastan – Tyget är tillverkat i Öko-tex certifierad fabrik, och har således den märkningen. Den miljövänliga processen sker mekaniskt. Det innebär att man krossar bambustammen under hög temperatur och använder naturliga enzymer så att man sedan kan ”kamma” fram naturliga fibrer och spinna garn.. Läs mer härEKO

Ibland när vi tar fram skapar en produkt kan den av olika anledningar inte produceras med en GOTS certifiering- då väljer vi som oftast att producera produkten i ekologiska eller hållbara material istället för traditionella material.  Läs mer härCE

Våra mjuka produkter och produkter som klassificeras som leksak certifieras enligt European Standard EN. Alla produkter är giftfria och säkra för ditt barn.  Läs mer här


Följ oss - @geggamojacom