menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 299 kr kvar till fri frakt!

100% UV-skydd

Skydda ditt barn mot solens skadliga strålar.

Skydda barnens ögon mot solen

Klicka här för att se våra solglasögon!

Våren kommer med stora steg, solen tittar fram .  Nu umgås vi mycket utomhus  och då är det viktigt att skydda ögonen hos både små och stora mot solen och dess UV-strålar. Det är också viktigt att skydda barnens ögon från solens starka strålar under vintertid.

Vad ska jag tänka på när jag väljer solglasögon till barnen?
Satsa på ett par slitstarka solglasögon i böjlig plast, eftersom de kastas av ibland. Tänk också på att de ska ha så mycket UV-skydd som möjligt.

Från vilken ålder ska barnens ögon skyddas?
Från start! När bebisarna är små ska de vara i skuggan med en bra solhatt, som har bred skärm runt hela huvudet. 
Att skydda vuxnas ögon från solen är viktigt, men att skydda barnens ögon är ännu viktigare. Barn har nämligen större pupiller än vuxna, vilket gör att mer ljus släpps in i ögat.

Vad innebär UV400 Skydd?
Geggamojas solglasögon filtrerar bort och skyddar mot både UV-A och UB- B strålning. Om solglasögonen har ett certifierat UV Skydd 400 så innebär detta att solglasögonen filtrerar bort alla UV-strålar som har en våglängd upp till 400 nanometer, vilket innefattar all UV-A och UV-B strålning

Varför är det viktigt att skydda barnens ögon mot solen?
För att UV-ljus skadar ögat. Genom att skydda ögat redan från tidig ålder så motverkar du åldersförändring på näthinnan.

Några tips för att barnen inte ska ta av sig solglasögonen?
Hitta en modell som sitter bra, så att barnet inte störs av solglasögonen utan glömmer bort dem. Vissa barn tycker det är kul att ha på sig solglasögon, medans andra barn vill bara ta av sig dem.  Vissa av våra modeller har elastiskt band som hjälper till att hålla solglasögonen på plats

Några av våra snygga glasögon