Välkommen till Geggamoja

menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 299 kr kvar till fri frakt!

 Vad är skillnaden mellan skalkläder och galon?

När det börjar bli dags att plocka fram barnens regnkläder ur garderoben, är det många som inte vet hur de ska tänka.
Galon eller skal? Här guidar vi dig för rätta valet mellan galonplagg eller skalkläder för barn.

I Sverige och i övriga norden regnar det ofta till och från, och då är det viktigt att  klä barnen i praktiska och funktionella plagg.  Vissa barn älskar att hoppa i vattenpölar medans andra barn gärna sitter och leker i den fuktiga sanden. Det är här valet mellan skalkläder och regnställ i galon kommer in - vad är det som avgör vilket av dessa plagg som passar ditt barn bäst?


Skalkläder

Skalkläder är  gjorda för att funka med lager-på-lager-principen, så att du snabbt kan ta av eller sätta på barnet ett eller flera plagg om temperatur och väder ändras. Som förälder underlättar det väldigt mycket, det kan vi lova! Här har vi listat egenskaper hos skalplagg.

 • Skaljacka och skalbyxa/överdragsbyxor andas bra- tyget ser till att luft och vatten snabbt transporteras ut ur jackan. Kläderna under håller sig därför torra om ditt barn rör på sig och svettas.
 • Skalkläder är en riktigt smart uppfinning som också gör att du slipper köpa både en jacka som tål regn, en jacka som tål vind, en som tål kyla,  istället kan du anpassa lagren under men samtidigt använda samma skyddande skaljacka, och skalbyxor. 
 • Materialet som skaljackor och skalbyxor görs i är följsamt och smidigt och gjorda för lek.
 • Geggamojas skalbyxor har förstärkningar på knä och bakdel för att tåla lek och slit. Låt inte dåliga byxor hindra dina barn för att leka fritt.
 • Skaljackan för hela året. Vi törs säga att skaljackan funkar året om- självklart beror det på vad du klär barnet i under skaljackan.  På vår, höst och vinter rekommenderar vi en vind och vattentät fleece- på sommarhalvåret en tunn tröja. 
 • Satsa på kvalitet när du investerar i en skaljacka- våra skaljackor och byxor har hög vattentäthet på 10.000 vattenpelare. Vattenpelare är ofta ett begrepp som vi branschen slänger oss med- men vad är egentligen vattenpelare?  Det är inte bara viktigt med vattentätheten utan titta också efter att plagget andas. Våra skaljackor har 5000 gram andning- det  betyder att dom släpper ut fukt som bildas på insidan, efter att barnen rör sig.

Galonkläder / Regnkläder

Galonkläder eller regnkläder som det sägs i folkmun är ytterkläder för barn som älskar vattenpölar! (Vilka barn gör inte det?)

 • Galon har en plastbelagda yta, som gör att tyget klarar stora stora mängder vatten. Galonkläder är på så sätt bra när regnet öser ner.
 • Galontyget har en glatt yta som gör att smutsen inte fastnar så lätt.
 • Galonkläder finns både fodrat och ofodrat och passar både vår som höst.
 • Fastnar smuts kan man enkelt skölja av plagget under rinnande vatten.
 • Galon är slitstarkt och klarar av de flesta lekar.
 • När man köper galon är det viktigt att köpa galon i god kvalitet och med hög vattenpelare
 • Galon har inte någon naturlig andningsförmåga, vilket kan leda till att svett som bildas på insidan av plagget inte kan ta sig ut.

Sammanfattningsvis finns det fördelar och nackdelar när det gäller valet skalkläder eller galonkläder. För många är det bästa  alternativet att investera i ett set av varje, speciellt eftersom att deras egenskaper kompletterar varandra så bra. Om barnen ska vara ute en hel dag i ösregn så är det galonjacka och galonbyxor som gäller. Ska barnen däremot ut och springa och leka en gråmulen dag kan en skaljacka och ett par skalbyxor vara ett bättre alternativ- även om de också står emot regn väldigt väl.

 

Ytterkläder som tåls att leka i