VÄLKOMMEN TILL GEGGAMOJA

menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 299 kr kvar till fri frakt!

Merinoull 

 Ull och merinoull är ett naturmaterial med unika egenskaper. Ull har används i kläder i 10 000 år. Det passar perfekt till friluftsaktiviteter under alla säsonger. Det är dessutom snällt mot miljön och har en lång hållbarhet. 

Vad är merinoull?

Ull är ett samlingsnamn på päls från getter, får, lama, och alpacka. Ull kan binda både luft och vatten vilket ger det dess fördelar. Merinoullen som kommer från merinofåren har finare fibrer som blir extra mjuk och inte kliar. Merinofåren lever i karga bergsområden, där de ska överleva i vinterkyla och extrem värme. Vilket de gör tack vara sin unika päls. Fåren måste klippas varje år för att mår bra eftersom deras ull växer konstant. I regler klipps fåren mellan september och november. 

Ullens speciella fiber är spänstiga och stretchiga vilket gör att de håller passformen längre. 

Vad är fördelarna med merinoull?

Ull blir inte skrynkligt på grund av dess flexibla fibrer

Ull värmer vid kyla och svalkar vid värme. Ullen är en isolator, vilket gör att den isolerar värme samtidigt som den håller kroppen sval vid värme. Fantastiskt med ett material som samarbetar med kroppen.

Ull absorberar fukt, vilket gör att den transorterarar bort fukt från huden. Perfekt till sportaktiviteter. 

Ull är antiseptisk och antimikrobiell egenskap som gör att det hämmar uppkomsten av bakterier. De behöver inte tvättas lika ofta som syntetplagg utan det räcker att vädra dem, bättre för miljön. De luktar inte illa för det. 

Ull är flamsäkert jämfört med syntetmaterial. 

Vad är mulesingfri merinoull? 

Merinofåren kan angripas av flugangrepp och för att motverka detta genomför man sk. mulesing på dem, det är ett ingrepp som är smärtsamt och grymt för fåren och orsakar stor smärta. Mulesingfri merinoull kommer endast från får som inte har genomgått detta ingrepp. Djuren är viktiga för oss och vi ställer oss kraftigt emot plågsam djurhantering. 

Hur tar jag hand om ullplagg?

 Merinoullplagg behöver inte tvättas efter varje användning. Häng upp dem på tork och tvätta vid behov på 30 grader på ullprogrammet och utan sköljmedel och torktumla. Du har ett plagg att använda i år efter år. 

Lager 1

Våra ullunderställ är perfekt som lager 1 närmast kroppen. Oavsett det är en dag i skidbacken, ur och skur förskolan eller varför inte till hockeyhallen, så fungerar ullplaggen. 

 

 


 

Shoppa Ull