menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 299 kr kvar till fri frakt!

Kashmini

Kashmini grundar sig i kärleken till Kashmir och i förälskelsen till den nyfödda lilla människan.

I jakten på den bästa kashmiren satte vi oss ner och funderade på vad i en produktionsprocess som är det viktigaste för oss. Det blev snabbt väldigt självklart. Vi vill att det vi skapar ska vara hållbart med den allra bästa kvaliteten, och att getterna vi jobbar med, ska må bra. Just därför är vi nu så himla glada över att jobba med en leverantör som delar våra värderingar om miljö, hållbarhet och djurens bästa. Vår kashmir är av högsta kvalitet, och med grundtanken att skapa hållbara och stilrena produkter, som aldrig går ur tiden, kan våra plagg användas i många generationer. 

En bebis hud är mycket mer känslig än en vuxens och eftersom att huden är kroppens största organ så är det väldigt viktigt att ta hand om den på bästa möjliga sätt. En av hudens alla uppgifter är temperaturreglering, men när bebisen är liten och ny så har den svårt för att hålla en jämn temperatur, då huden är så tunn. Det här hjälper kashmir till med. Den värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt - den absolut bästa egenskapen med kashmir om ni frågar oss. Dessutom så kan vi inte tänka oss något mer mjukt och lent mot huden än just kashmir. 

Say Hello to Kashmini!

 

Vår Kashmir

Det börjar hos våra älskade vänner, Kashmirgetterna. De så otroligt vackra och mjuka djuren är bosatta i Inre Mongoliet där den absolut finaste kvalitén av kashmir finns. De lever i ett extremt kallt klimat med stora temperaturskillnader och detta gör att naturen skapar den unika ullen kashmir. Ullen är till just för att värma när det är kallt och svalka när det är varmt, och det är precis det vi älskar med kashmir. Att det är användbart året om!

Getterna har en underpäls som kallas för dun och när vinterns kalla månader är förbi så börjar getterna fälla sin vinterull. I samband med detta så kammas getterna för hand och man separerar den duniga underullen från den övriga ullen, det så kallade täckhåret.

Huden har många uppgifter var av två av dessa är temperaturreglering och känselstyrning. Det här vill vi jobba närmre med. Bebisars hud är ofta väldigt känslig mot både temperaturer och material. Där för vill vi ta fram det bästa genom att förlänga dessa två egenskaper som huden har, genom våra produkter. Kashmir har samma funktion när det kommer till temperaturreglering, det svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt. Dessutom är det ett väldigt mjukt och ett helt naturligt material.


Kashmini

Följ oss-@geggamojacom