JUST NU - FRI FRAKT!

menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 0 kr kvar till fri frakt!

(105 produkter)

Filtrera
Storlek Kläder (0/16 valda)
Storlek solhattar (0/4 valda)
Sortera

Visa fler fina produkter

UV- badkläder till barn

 

Barns hud är känslig mot den farliga ultravioletta strålningen. Satsa på badkläder med solskydd som skyddar effektivt mot dessa strålar. 

Om ditt barn ska vistas i solen är det viktigt med kläder som har UV-skydd. Geggamojas UV-badkläder, med UV50+ skyddar ditt barns känsliga hud mot solens skadliga strålar. Läs mer om UV-kläder i vår heltäckande guide.

5 viktiga saker att tänka på när man köper simkläder för barn

Att köpa baddräkter för barn kan vara väldigt enkelt med rätt tips. Att ha simkläder av hög kvalitet är ett måste om du vill att kläderna ska hålla i fler år när barnet leker på stranden, vid poolen eller i klorvatten.

Se till att baddräkten har solskydd

När du handlar barnens badkläder märker du säkert att många baddräkter för pojkar och flickor har UV skydd 50. Även om detta inte eliminerar behovet av solskyddskräm skyddar det täckta områden mot solens strålar. På Geggamoja finns ett brett utbud av baddräkter med solskydd, inklusive baddräkter som täcker hela kroppen, baddräkter och bad-set för flickor, badkläder, tröjor och shorts för pojkar. 

Om du passar på och köper sommarkläder så kan du överväga att se om någon av Geggamojas tröjor skulle passa ert barn. Trots att tröjornas material inte har UV skydd så skyddar de barnets hud mot solstrålar. Det är därför man brukar rekommendera att ha på sig tröjor på stranden i varmare länder.

När barnet inte leker i vattnet och spenderar mycket tid vid poolen eller vid stranden så är det en bra idé att använda någon av våra solhattar.

Köp badkläder som håller länge!

Alla föräldrar där ute vet att barn ofta leker mycket utan att tänka på sina kläder. Nya föräldrar lär sig snabbt att det inte är en bra idé att köpa ömtåliga kläder åt sina barn. Så det säger sig självt att om du vill att något ska hålla måste du leta efter hållbara material av hög kvalitet.

Detta gäller särskilt för badkläder för barn, i och med att sand, stenar, solkräm och strandlekar samt poolen är en kombination som sliter på badshorts och baddräkter.

Geggamoja har specialiserat sig på att tillverka ekologiska, hållbara och funktionella barnkläder. Det är därför vi rekommenderar våra badkläder om du inte vill oroa dig för att behöva slänga eller laga kläder på grund av slitage.

Färgstarka och synliga kläder

Kom ihåg att det ska vara så enkelt som möjligt att kunna hitta ditt barn på stranden eller vid vattnet. Det är därför viktigt att välja kläder som sticker ut, även om det är lite mörkare. Välj gärna färger som har en stark kontrast mot platserna där ni kommer att bada eller mot barnets hudfärg.

Om du vill att ditt barn ska synas på stranden rekommenderar vi våra badrockar. De är jättesöta och ditt barn kommer att sticka ut från mängden i och med att det inte finns många som liknar dem. Ditt barn kommer att älska det mjuka materialet och värmen efter ett bad och du som förälder kommer enklare kunna urskilja ditt barn från alla andra.

Klortåligt material

Det kan vara enkelt att missa att kolla om materialet på badkläderna för barnen är tåligt mot klor. Om det inte är det så kan materialet slitas enklare och färgerna kan lösas upp i tvätten eller i poolen. Ta gärna en titt på förpackningen eller i produktbeskrivningen innan du bestämmer dig för att köpa badkläderna.

Ha upp sikt över ditt barn

Det absolut viktigaste med barn och vatten är att ha uppsikt över dem. Olyckor kan inträffa på ett ögonblick. Läs vår guide om barn och vatten 

>>Se vår Liveshopping där vi berättar mer om UV-kläder>>