JUST NU - FRI FRAKT!

menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 0 kr kvar till fri frakt!

Se Andrea presentera sin kollektion
Andrea ♡ GEGGAMOJA

För mig var materialvalet Bambu det absolut viktigaste med den här kollektionen. Jag önskar det allra mjukaste för våra små kids och dessutom ett miljövänligt alternativ. Med mönster och färger inspirerat av naturen, som alltid har varit en stor del av mitt liv, och med funktioner i plaggen som underlättar på- och avklädning. Barnen kan växa med plaggen länge, och det tycker jag om.  Jag så otroligt stolt över den här kollektionen och jag hoppas att ni ska älska den lika mycket som jag gör. ♡ – Andrea Norrman


(20 produkter)

Filtrera
Färger (0/2 valda)
Hållbarhetsmärkning (0/2 valda)
Storlek Kläder (0/13 valda)
Storlek Trikåmössor (0/2 valda)
Sortera

Visa fler fina produkter

Bambu- ett hållbart alternativ

Geggamojas bambutyg är en mix av 67% bambu, 26% ekologisk bomull samt 6% elastan – Tyget är tillverkat i Öko-tex certifierad fabrik, och produkten har således den märkningen. 

F: Är bambu miljövänligt? 

A: Många frågar oss om bambun är bra för miljön. Det finns två olika processer för att framkalla bambu. Den mindre miljövänliga processen som det pratas om är den kemiska, som ofta kallas för viskosmetoden och innebär att man kokar bambublad och skott i starka kemiska lösningsmedel i en kombination med flera steg av blekning. På grund av de potentiella hälsorisker och miljöskador kring denna typ av bambufiberframställning anses inte textilen miljömässigt försvarbar.

Vi på Geggamoja använder oss den miljövänliga processen vid framtagningen av vårt bambutyg. Detta sker mekaniskt, som för bomull. Det innebär att man krossar bambustammen under hög temperatur och använder naturliga enzymer så att man sedan kan ”kamma” fram naturliga fibrer och spinna garn. Detta är i princip samma miljövänliga tillverkningsprocess används för att producera linnetyg från lin eller hampa.

Läs mer om Bambu här