Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av  geggamoja.com. Genom att använda våra tjänster förutsätter vi att du godkänner detta. Läs mer om cookies OK
  • Fri frakt över 600 kr
  • Snabba leveranser
  • Personlig Service
Kvar till gratis frakt 600 kr
(0varor 0 kr)

Du har inga produkter i din varukorg.

Om geggamoja

Geggamoja skapar den bästa mixen av snygga, sköna och praktiska kläder som passar både till vardags och till fest. Enkla och roliga detaljer gör en basic jacka eller en sockersöt klänning till ett tufft plagg. Många av våra modeller passar alla barn, oavsett kön. Kläderna tillverkas till stor del av tyger i ekologisk- och GOTS-certifierad bomull. Mjuka, sköna material såsom trikå, college och velour gör ett Geggamojaplagg till både barnens och föräldrarnas favorit. Färgsprakande ränder i kombination med glatt enfärgat, svart och vitt skapar en perfekt mix av barnslighet och vuxen miniatyr – och därmed den bästa Geggamojan av hög kvalitet.

Vi designar och tillverkar kläder vi älskar att se våra egna barn i, istället för att spekulera i vad som kommer att säljas 5 säsonger framåt... Vi är trogna i våra egna känslor om vad som är rätt eller inte, för familjen och för företaget. För oss är det nämligen ingen skillnad mellan dessa två eftersom vi är ett familjeföretag som består av två systrar med två unga familjer

Geggamoja drivs av Anna Rietz och Sara Marmsjö

GEGGAMOJA AB

ENHAGSSLINGAN 1 B
187 40 TÄBY

info@geggamoja.com

08-7582882

Org:556761-4671

Hur vi arbetar hållbart

Här kan du läsa mer om vårt pågående arbete med miljö, sociala och etiska ansvar. Om du har några frågor eller vill veta mer, kontakta då info@geggamoja.com.

CERTIFIERINGAR & SÄKERHET

För att du som kund ska känna trygghet i dina val har vi ett flertal olika certifieringar och märkningar på våra produkter. I vår produktion följer vi alla standarder och regelverk som krävs för att sälja produkter marknaden. Geggamoja är idag ett av 10 företag i Sverige som är GOTS Certifierade. CU-number 836946.

GOTS Geggamoja är ett GOTS- certifierat företag, inte bara våra leverantörer. 


GOTS är den mest erkända certifieringen av ekologisk odlad bomull. GOTS ställer krav på hela tillverkningsprocessen, odling, skörd, tillverkning och förpackning. I GOTS ingår också sociala regler och krav för alla människor som är inkluderade i kedjan avseende t.ex. arbetsmiljö, löner, arbetstider och barnarbete. För att ett företag ska få använda sig av GOTS loggan på dina kläder kräver GOTS att man genomgår deras certifiering. Läs gärna mer här om GOTS Processen. GOTS

Recycled polyester

Flertalet av våra produkter innehåller återvunnen polyester. Med återvunnen polyester menas polyester som är tillverkad av återvunna PET flaskor. Att återvinna polyester ger en minskad miljöpåverkan och minimerar risken för hälso- och miljöfarliga kemikalier. Att använda återvunnen polyester är bra för miljön då det också sänker den totala energiförbrukningen, generellt spill och utsläpp och föroreningar i luft, jord och vatten.

CE- märkningen

Våra mjuka produkter och produkter som klassificeras som leksak certifieras enligt European Standard EN. Alla produkter är giftfria och säkra för ditt barn.

BIONIC FINISH ECO

Bionic-Finish ECO är en vattenavisande impregnering som används på alla våra ytterplagg sedan 2012. Den är fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin som vanligtvis används i konventionell produktion. Flourkarboner har visat sig vara hormonstörande och leda till en rad hälsoproblem. Bionic-Finish ECO är helt fri från dessa skadliga kemikalier. Läs gärna mer här om Bionic Finish Eco

Läs mer

KEMIKALIER

Att kvalitetssäkra våra produkter ur ett miljö- och hälsoperspektiv är en viktig fråga för oss på GEGGAMOJA.

Vi följer svensk lag och den europeiska kemikalielagstiftningen REACH samt branschorganisationers krav. Vi arbetar aktivt med att begränsa kemikalieanvändandet i alla våra produkter, för att värna om miljön, de som arbetar i fabrikerna och våra användare.

Läs mer

ANSVARSFULL PRODUKTION

Kläder och produkter produceras i enlighet med internationella standarder och ramverk för arbetsvillkor och mänskliga rättigheter. Beslut om vart en vara skall produceras tas inte utifrån vilket land det är utan vilka specifika egenskaper produkten skall ha.

SA-8000 är en granskningsbar certifieringsstandard som uppmuntrar organisationer att utveckla, underhålla och tillämpa socialt acceptabla metoder på arbetsplatsen. Alla våra fabriker har denna fabrikscertifiering. Standarden bygger på ILO:s kärnkonventioner, FN: s deklaration om de mänskliga rättigheterna och FN:s barnkonvention.

Geggamoja äger inga egna fabriker, utan har ca 10 olika leverantörer i 6 olika länder. De flesta av leverantörerna är precis som vi familjeföretag som värnar om goda och långsiktiga relationer. Vi gör årligen besök på våra fabriker.

Produkter av spill. För att minska miljöpåverkan och spill i vår produktion använder vi överblivna bitar från vår klädproduktion, vi har flera produkter som är unika i sitt slag.

Läs mer

TRANSPORT

Vårt mål är att använda sjö- och lastbilstransporter i produktionen. I vissa fall använder vi flygtransporter för att garantera leveranser till våra kunder och för att minimera delleveranser till våra återförsäljare.

Vi samarbetar med marknadens främsta speditörer för att säkerhetställa miljökrav och säkerhet.

Läs mer

VÅRA MÅL

Geggamoja har som mål att bli Sveriges mest miljömedvetna barnklädesföretag. Vi är stolta över att över 80% av vårt produktsortiment består av hållbara material.

Med hållbara material menar vi material som är noga utvalda och har så lite påverkan på miljö och människan. Produktion av material och produkter kommer alltid att ha en inverkan på miljön och människor. Geggamojas ansvar är att hitta noga utvalda leverantörer, som tillsammans med oss tar fram en kvalitativ och hållbar produkt. Det finns många sätt att marknadsföra och märka en ekologisk produkt. Många varumärken säger sig tillhandahålla en ekologisk produkt som "hållbar" eller "ekologisk", även om den bara består av 5% ekologisk bomull. På Geggamoja märker vi bara våra produkter som ekologiska när produkten innehåller minst 80% ekologisk bomull. Vi är involverade i hela processen - från råvara till färdig produkt - och vi letar alltid efter nya hållbara material och innovationer för att göra det ännu enklare att ta fram hållbara och rättvisa produkter.

Läs mer

HÅLL UTKIK EFTER SYMBOLERNA SOM VISAR VÄGEN TILL MILJÖMEDVETET VAL

GOTS och EKO visar att produkten är hållbart producerad. GOTS symbol visar att plaggget är cerifierat av GOTS. EKO visar att produkten är tillverkad i delvis ekologisk bomull.

Att välja ekologiska och hållbara material jämfört med konventionella material värnar det både om miljön, djur och människan som jobbar i produktion.

Läs mer

Följ oss

Aktuellt & Information

2016-11-09

Jul hos Geggamoja

2016-10-26

Happy Halloween

Följ oss

Återförsäljare

Nyhetsbrev

Prenumenera på vårt nyhetsbrev och ta del av våra spännande erbjudanden och hålla dig uppdaterad i Geggamojas värld!

Betalningsalternativ

© 2014 Geggamoja alla rättigheter reserverade . Produceras av Likipe Digital