BLACK WEEK 25%

menu icon Created with Sketch. MENY menu icon close Created with Sketch.
Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.
0 shopping-bag Created with Sketch.

Du har 299 kr kvar till fri frakt!

Handla hållbart

Ekologiska produkter och hållbar produktion 

Hållbarhet är en viktig del av Geggamoja Vi vill bidra till ett bättre samhälle där vår påverkan på människor, djur och natur är så liten som möjligt.

Tänk smart och köp plagg som har hög kvalite och en design som är hållbar. Dina barn kommer att växa och ett plagg som har en hög kvalite och tidlös design, kommer att uppskattas av ett barn när de är på äventyr.  Ekologiska material  innebär att råvaror eller ingredienser har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Det här bidrar till en bättre miljö och många gånger är det även positivt för hälsan hos de människor som arbetar och bor i närheten. Genom att välja gröna material hjälper du till att minimera utsläppet av mikropartiklar i vår miljö. Något som i längden inte bara hjälper miljön utan alla levande ting och dig och dina kära. 

Tänk på tvättandet
Många av våra plagg som vi använder behöver inte alltid tvättas. Ofta kan det räcka med att plagget vädras eller att små fläckar behöver tas bort. Behöver eller vill du ändå tvätta ditt plagg har vi några tvättråd, som värnar om miljön och hjälper plaggets livslängd.

Lappa, laga eller återvinn
Envisa fläckar eller hål? Varför inte försöka göra något åt det, Oftast räcker det med en liten lapp eller märke, för att plagget ska kännas som nytt igen. Eller varför inte sy om plagget, tänka upcycling. Känner du att det inte är något för dig, så sälj eller skänk plagget vidare.  

Upcycling

Att ta hand om sitt plagg och låta det gå till återvinning, är det mest hållbara du kan göra. Hur jobbar vi på Geggamoja med upcycling? Vi försöker att använda så mycket som möjligt av textil spillet till att skapa nytt. Vi har produkter som tex. mjukisdjur och mattor som alla blir unika och hjälper till att spillet tas hand om.

Vi satsar även på så hållbara material som möjligt för att ge plagget en längre livslängd. Ett plagg med längre hållbarhet, gör det möjligt för fler barn att upptäcka världen i.  Använd plagget för att skapa nytt, en tröja blir till en mössa eller varför inte shorts av långbyxor. Endast fantasin sätter gränser.

Produkter som är upcyklade